Itt az idő: Ipar 4.0 (A tények)

Itt az idő: Ipar 4.0 (A tények)

Itt az idő: Ipar 4.0 (A tények)


2. rész

Az, hogy a változás milyen gyorsan megy majd végbe, az attól függ, milyen ütemben fejlődik tovább a technológia,

milyen lesz majd annak elfogadottsága, és mekkora hajlandóság lesz a beruházásra – utóbbi pedig erőteljesen a berendezések, szoftverek árának csökkenésén múlik (KPMG, 2016). A legnagyobb fejlesztések szükségképpen az eszközök által termelt és a rendszerekben keletkező hatalmas mennyiségű adat tárolására és feldolgozására szolgálnak.

A PwC (2016a) felmérése szerint, amelyben 26 ország 2000 szakemberét kérdezték meg, a kilenc legnagyobb iparágat (ipari gyártás; építőipar; vegyipar; elektronikai ipar; szállítás és logisztika; autóipar; fémipar; erdészet, papír- és csomagolóipar; repülés, védelem és biztonság) megcélozva, adatelemzésben még jócskán van hová fejlődniük a vállalatoknak.

A megkérdezettek mindössze 18 százaléka tekinti adatelemzési rendszereit fejlettnek, és több mint felük szerint hiányzik szervezetükben az a tudás és kompetencia, amely az adatok feldolgozása és az információ hasznosítása révén előnyhöz juttatná a céget.

Az Ipar 4.0 tehát egy olyan jelenség, amely technológiai eszközök, tevékenységek összessége révén, a digitalizáció adta lehetőségek kiaknázásával magas szintre emeli a folyamatok átláthatóságát és integrálja a vállalati értékláncot és az ellátási hálózatot, új szintre emelve a vevői értékteremtést.

Küldetésünk, hogy megóvjuk az épületek belső tereinek a tisztaságát. Ezért hoztuk létre a Önnek a ClearRent Tisztaságvédelmi Programot.

Folytatjuk…

ClearRentÉletmódTakarítási modellTisztaságvédelmi Program

fejlődésfenntartható tisztaságipartechnológiaTisztaságvédelem

Vélemény, hozzászólás?