Hogyan lehet csökkenteni a csúszásveszélyt a bejáratokban? (5. rész)


Végezetül, de nem utolsó sorban a szennyfogók, lábtörlők is védenek az elcsúszásos balesetek megelőzésében.

Legfőbb céljuk, hogy az épületbe kevesebb koszt, és csapadékos időben kevesebb vizet hordjanak be a látogatók.

Csapadékos időben az épület bejárata különösen kényes terület. A ma jellemző hideg burkolatok ilyenkor balesetveszélyesen csúszóssá válnak. A szennyfogó szőnyeg nem csak a piszkos lábnyomok megelőzését szolgálja, hanem a biztonság szempontjából is fontos segítség.

A különféle halmazállapotú szennyeződéseket különböző felületű és egyedi feladatokhoz fejlesztett lábtörlőkkel lehet tökéletesen letisztítani. A hármas felosztás és az optimalizált felületek segítenek a hatékonyság maximalizálásában.

Lényeges a megfelelő lépésszám és haladási irány kialakítása is, hiszen míg az otthoni lábtörlők esetén az ember megtörli a lábát, a közintézményekben vagy áruházakban csak áthalad rajta. A minimálisan javasolt 6 lépésszámmal és zónaaktív lábtörlőkből kialakított szennyfogó rendszerrel a szennyeződések 96% már a bejáratban begyűjthető, így a belső terek lényegesen kevesebb takarítást igényelnek, a burkolatok is kisebb mértékben kopnak, valamint a járófelületet kevésbé válnak csúszóssá.

Fontos szempont erőteljes gyalogos forgalom és csúszós hidegburkolatok esetén esős időszakokban, hogy a nedvesség teljes mértékben a lábtörlőkben maradjon tisztítás után, akárcsak a bevásárló kocsis bejáratokban, amit kizárólag tudatos szennyfogó rendszer kialakításával lehet elérni.

Ideális bejárat és rendszer elkülönülő zónákkal Nagyobb kültéri felülettel kialakított rendszer Beltéren kialakítható teljes rendszer

 

A cikket írta

Kollár Anita
biztonsági burkolat szakértő

 

ClearRentCsúszásmentesítésSzennyfogó szőnyegTisztaságvédelmi Program

Alutrend szennyfogó rendszercsúszásmentesítéslábtörlőszennyfogóSzennyfogó szőnyeg

Vélemény, hozzászólás?